Η Τουρκία ζητά από τα Σκόπια την έκδοση 86 ‘Γκιουλενιστών’


Ιούλιος 14, 2021. Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει ζητήσει από τη Βόρεια Μακεδονία των έκδοση 86 πολιτών, λόγω της υποψίας ότι συνδέονται με το κίνημα του ιεροκήρυκα  Φετιουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί διοργανωτή της απόπειρας πραξικοπήματος πριν από πέντε χρόνια.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο αριθμός αιτημάτων απέλασης και έκδοσης στις αρχές της χώρας έχει αυξηθεί. Έχει φθάσει τα 86 άτομα.  Όλα αυτά τα αιτήματα έχουν σταλεί στις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κανένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια, Χασάν Μεχμέτ Σεκιτσκόκ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της 15ης Ιουλίου - Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητα της Τουρκίας.

Τόνισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, μία από τις κύριες προτεραιότητες του τουρκικού κράτους ήταν να αποτρέψει το κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα αποκαλεί «Φετιουλάχ Τρομοκρατική Οργάνωση» - FETO, να δραστηριοποιείται στη χώρα και στο εξωτερικό.

 «Στη Βόρεια Μακεδονία, οι δομές της FETO εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα καθώς κρύβονται πίσω από πέπλα όπως είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση, διαβιβάζουμε στις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας τα αιτήματά μας για απενεργοποίηση της λειτουργίας των δομών FETO και απέλαση των ατόμων που σχετίζονται με την FETO. Ο τερματισμός των δραστηριοτήτων των δομών FETO και η απέλαση ατόμων που σχετίζονται με το FETO θα αποτελέσουν θετικά βήματα όσον αφορά τη διμερή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Παίρνω αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβω αυτές τις προσδοκίες», δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης.

TelmaTV

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr