Σκόπια: «Οι εκλογές στη Βουλγαρία ανέδειξαν έναν νέο Καρακατσάνοφ»

«Ο εθνικισμός στη Βουλγαρία δεν είναι νεκρός, ο Σλάβι Τριφόνοφ είναι ο νέος Καρακατσάνοφ», γράφει η βουλγαρική Frog, που επικαλείται δημοσιεύματα των Σκοπίων 



Ιούλιος 13, 2021. Ελλάδα.


Ο εθνικισμός στη Βουλγαρία δεν είναι νεκρός και ο Σλάβι Τριφόνοφ είναι ο νέος Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων Σλόμποντεν Πέτσατ (Ελεύθερος Τύπος).


Οι εκλογές στη Βουλγαρία τελείωσαν με σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες: το GERB του Μπόικο Μπορίσοφ και το GERB του Σλάβι Τριφόνοφ  (Υπάρχει τέτοιος Λαός- ΙΤΝ) βγήκαν από τη διαδικασία ίσοι, με το κόμμα του Τριφόνοφ να παίρνει ελαφρώς περισσότερη υποστήριξη από ό, τι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση τον Απρίλιο. Αλλά σε αντίθεση με το GERB, ο Τριφόνοφ έχει την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας - έχει ήδη προτείνει μια λίστα υπουργών και αναμένει υποστήριξη για αυτούς στο κοινοβούλιο.

Ενώ οι δυνατότητες του συνασπισμού του Μπορίσοφ έχει εξαντληθεί, το ITN μπορεί να λάβει υποστήριξη από την τέταρτη πολιτική δύναμη, τη «Δημοκρατική Βουλγαρία», και θεωρητικά έχει την ευκαιρία να συνασπιστεί με κοινοβουλευτική έγκριση. Φυσικά, εάν δεν συμβεί αυτό, οι Βούλγαροι θα πάνε ξανά στις εκλογές το φθινόπωρο - ο τρίτος τους τελευταίους μήνες, και θα ψηφίσουν επίσης για πρόεδρο.


Προσβλητικός ο όρος "Βορειομακεδόνας"



Όλοι στη χώρα περίμεναν την πρώτη επίσημη δήλωση του Σλάβι Τριφόνοφ για το ζήτημα της Βόρεια Μακεδονίας, και αυτό συνέβη στο πλαίσιο της παρουσίασης των προτεραιοτήτων της κυβέρνησής του. Στο ύφος του, ο Τριφόνοφ - σοβαρά ή αστεία - παρουσίασε το βουλγαρικό διαστημικό πρόγραμμα και είπε ότι θα έστελνε ένα «Βόρειομακεδόνα» στο διάστημα εκτός από έναν Βούλγαρο.

Φυσικά, παρά την εικόνα του σόουμαν, ο Τριφόνοφ δεν αγνοεί τόσο το μακεδονικό ζήτημα και θεωρεί ότι η χρήση του όρου «Βόρεια Μακεδονία» αντί για «Μακεδονία» είναι προσβλητική για τον Μακεδόνα. 

Με αυτό το μήνυμα, ο Τριφόνοφ δείχνει ξεκάθαρα ποια θα είναι η πολιτική του έναντι των Σκοπίων - μεροληπτική, σοβινιστική και ασεβής. Αυτή η στάση του δεν είναι τόσο εκπληκτική, διότι στο παρελθόν ο Τριφόνοφ είχε εθνικιστικά και αρνητικά μηνύματα προς τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά τώρα ενεργεί από διαφορετική θέση και η πολιτική του είναι πολύ πιο ξεκάθαρη. 

Είναι δύσκολο να ακούσουμε σαφείς απόψεις του Τριφόνοφ για πολλά ζητήματα, οπότε το κοινό θα πρέπει να ενημερώνεται για αυτά από τις δημοσιεύσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, επειδή ο σόουμαν επέλεξε μια στρατηγική να μην εμφανίζεται στο κοινό, ο ίδιος δεν είναι καν στη λίστα των βουλευτών, σημειώνει το δημοσίευμα.

Προσθέτει ότι ο Τριφόνοφ με αυτά που λέει θα γίνει ένα νέος Καρακατσάνοφ, με διεκδικήσεις στην Βόρεια Μακεδονία. Καλό όμως θα ήταν να σκεφτούν ότι τα δύο τρίτα των Βουλγάρων ψηφοφόρων αρνήθηκαν να ψηφίσουν οποιαδήποτε κόμμα και αυτό είναι συνέπεια της εσωτερικής αλλά και της εξωτερικής πολιτικής.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr