Ο Βούτσιτς επικρίνει την Τουρκία για τις πωλήσεις στρατιωτικών οχημάτων στο Κοσσυφοπέδιο


Ιούλιος 13, 2021. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς  δήλωσε ότι ο εξοπλισμός του Κοσσυφοπεδίου είναι αντίθετος με το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- UNSC.

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε στο θέμα αυτό επικρίνοντας την Τουρκία, μια χώρα από την οποία οι Δυνάμεις Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου- KSF αγόρασαν 14 στρατιωτικά θωρακισμένα οχήματα με πολυβόλα από την Τουρκία.

Σε συνέντευξή του στη σερβική τηλεόραση "Pink", ο Βούτσιτς είπε ότι είναι παγκοσμίως γνωστό ότι «ό, τι κάνει η Πρίστινα είναι αντίθετο με το ψήφισμα 1244», προσθέτοντας

«Θα ενημερώσουμε για αυτό τους Τούρκους συνεργάτες μας για όλα όσα τους έχουν δώσει», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να υπάρχει στρατός Κοσσυφοπεδίου, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συμφωνίες, παρά μόνο οι ξένες δυνάμεις.

«Είναι σημαντικό να έχουμε καλές σχέσεις με την KFOR», κατέληξε ο Βούτσιτς.

Πριν από λίγο καιρό, ο πρώην διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, Καντρί Καστράτι,  δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο θα έχει το δικό του στρατό για την προστασία των συνόρων.

Σε δήλωση για το "KosovoOnline", ο Καστράτι τόνισε ότι η προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων από την Τουρκία για τις ανάγκες του KSF αντιπροσωπεύει έναν ολοκληρωμένο εκσυγχρονισμό και στρατιωτικό μετασχηματισμό του Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Το Κοσσυφοπέδιο έχει υπογράψει σύμβαση με την Τουρκία για την αγορά 14 στρατιωτικών οχημάτωνθωρακισμένων με οπλοπολυβόλα,  σύμφωνα με επίσημες πηγές στο πλαίσιο της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (KSF) που επιβεβαιώθηκαν στο Radio Free Europe.

Ακόμη και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων "Anadolu" ανακοίνωσε ότι η πρώτη εξαγωγή τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων τύπου "Vuran", που παράγεται σε συνεργασία με αμυντικές εταιρείες στην Τουρκία, θα φτάσει στο Κοσσυφοπέδιο, όπως γράφει η κοσοβάρικη Zeri Info.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr