Ο Πρόεδρος της Λιβύης επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να παραδώσει την εξουσία σε ένα εκλεγμένο κόμμα

Ιούλιος 12, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη, Λιβύη.

 

Το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στον οδικό χάρτη, ο οποίος ορίζει ότι θα διεξαχθούν εκλογές στη χώρα στις 24 Δεκεμβρίου, και ότι η εξουσία θα παραδοθεί σε ένα εκλεγμένο κόμμα, σημειώνει η αραβική al Ghad.

Ο Πρόεδρος της Λιβύης εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων και το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας θα μπορέσουν να φτάσουν σε μια συνταγματική βάση για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Η εκπρόσωπος της προεδρικής εκπροσώπησης της Λιβύης, Νάουα Γουαχίμπα, δήλωσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για να συμφωνηθεί ο διορισμός υπουργού Άμυνας.

Το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης είχε εκδώσει απόφαση για ακύρωση του διορισμού διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό για τη διατήρηση της εθνικής ενότητας και των θεμελίων και των επαγγελματικών προτύπων για διορισμούς αυτού του επιπέδου.

Σε σχετικό πλαίσιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ανέβαλε τη συζήτηση του σχεδίου γενικού προϋπολογισμού που υπέβαλε η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας στην αυριανή σύνοδο.

Το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση ενότητας δεν κατέληξαν σε συναίνεση σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον γενικό προϋπολογισμό στη σύνοδο του κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα, και αναφέρθηκε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων αντιτάχθηκε στο μέγεθος των κονδυλίων  που διατίθενται για ανάπτυξη.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr