Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσίας: Δισεκατομμύρια δολάρια της Λιβύης παραμένουν παράνομα σε βρετανικές τράπεζες


Ιούλιος 20, 2021. Ελλάδα.


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι δισεκατομμύρια δολάρια για τη Βενεζουέλα και τη Λιβύη παραμένουν παράνομα σε βρετανικές τράπεζες από την εποχή που οι βρετανικές τράπεζες κατάσχεσαν, επίσης, περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στον Καντάφι και την οικογένειά του, κατά την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας το 2011, να τα παγώσουν.

Πρόσθεσε, σε δηλώσεις στο Tass, ότι οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης δείχνουν ότι πάνω από 12 δισεκατομμύρια λίρες στη Βρετανία έχουν παγώσει και ότι αυτά τα κεφάλαια έπρεπε να δαπανηθούν για την αναβίωση της χώρας μετά τη σύγκρουση.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αποκάλυψε ότι το Λονδίνο σκέφτεται να άρει μερικώς το εμπάργκο των περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης για να δώσει χρήματα σε οικογένειες που πλήττονται από τρομοκρατικές επιθέσεις, σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα.

Al Saaa24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr