Η DASSAULT AVIATION παραδίδει το πρώτο αεροσκάφος Rafale στην Ελλάδα

 


Ιούλιος 21, 2021. Ελλάδα.

Istres, Γαλλία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dassault Aviation, Έρικ Τραπιέ, φιλοξένησε σήμερα στην έδρα της κατασκευαστικής εταιρείας την τελετή παράδοσης του πρώτου Rafale για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF), παρουσία του κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Αυτή η πρώτη παράδοση ακολουθεί επιτυχώς την πριν από έξι μήνες υπογραφή της Σύμβασης για την απόκτηση 18 Rafale.

Σε αυτό το πρώτο αεροσκάφος, καθώς και τα επόμενα πέντε που προέρχονται από τη Γαλλική Διαστημική και Πολεμική Αεροπορία, θα εκπαιδευτούν οι πιλότοι και οι τεχνικοί της HAF στη Γαλλία πριν αναπτυχθούν στη βάση  της πολεμικής αεροπορίας στην Τανάγρα.

Μια πρώτη ομάδα πιλότων της HAF, που έχει ήδη εκπαιδευτεί για αρκετούς μήνες από τη Γαλλική Διαστημική και Πολεμική Αεροπορία,  καθώς και 50 τεχνικοί  της  Ελληνική Πολεμικής Αεροπορίας θα ενταχθούν στο κέντρο εκπαίδευσης της εταιρείας -Dassault Aviation Conversion Training Center (CTC) στο Mérignac της Γαλλίας για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Το Rafale θα προσδώσει στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έναν μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τελευταίας γενιάς, επιτρέποντας στην Ελληνική Δημοκρατία να διασφαλίσει τη γεωστρατηγική της θέση σε πλήρη κυριαρχία.


 Η παράδοση του πρώτου Rafale είναι μια σαφής απόδειξη της αποφασιστικότητας της Γαλλίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και να συμμετάσχει ενεργά στην κυριαρχία της χώρας.

Απεικονίζει επίσης την εξαιρετική ποιότητα της συνεργασίας της Dassault Aviation με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, μέσα από περισσότερα από 45 χρόνια αδιάλειπτης και ισχυρής συνεργασίας.

«Μετά το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, το Rafale θα πετάει με περηφάνια με τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο διασφαλίζοντας την ηγεσία της Ελλάδας ως σημαντικής περιφερειακής δύναμης. Θα ήθελα να επιβεβαιώσω την απόλυτη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Rafale στην Ελλάδα », δήλωσε ο Έρικ Τραπιέ,  , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation.


Agenzia Nova,  dassault-aviation

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr