Σκόπια: Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τον βανδαλισμό της βουλγαρικής σημαίας


Αύγουστος 30, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει έντονα τη ζημιά στον ιστό και την αφαίρεση της σημαίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας που έγινε από αγνώστους.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι σκαρφάλωσαν στο κτήριο της  Εμπορικής και Οικονομικής Αντιπροσωπείας στο Γενικό Προξενείο στην πόλη του Μοναστηριού, έσπασαν τον ιστό και τράβηξαν από αυτόν τη βουλγαρική σημαία.

«Αυτός ο βανδαλισμός και η ανεύθυνη πράξη ενός ατόμου, του οποίου η ταυτότητα θα εντοπιστεί από τις αρχές, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με τον πληθυσμό αυτής της παραδοσιακά προξενικής και κοσμοπολίτικης πόλης».

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι μια τέτοια μεμονωμένη και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά δεν συμβάλλει στις προσπάθειες εμβάθυνσης της φιλίας, της καλής γειτονίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στις κοινές προσπάθειες για την προώθηση των προσπαθειών μας για περαιτέρω ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

kanal5.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr