Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Αίγυπτος: Ανησυχία για την αύξηση του … πληθυσμού!


Αύγουστος 28, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Η ηλεκτρονική καταμέτρηση του πληθυσμού της Κεντρικής Υπηρεσίας Κινητοποίησης και Στατιστικών αποκάλυψε τον συνολικό πληθυσμό της Αιγύπτου,   το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, ανακοινώνοντας ότι ο πληθυσμός μέχρι αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τα 102 εκατομμύρια 275 χιλιάδες 618 άτομα.

Η καταμέτρηση του πληθυσμού γίνεται με ηλεκτρονικό και πραγματικό χρόνο μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου καταμέτρησης των Γραφείων Υγείας.

«Η εφημερίδα ‘Πατρίδα’ [Al-Watan] παρακολούθησε τις τελευταίες στατιστικές των περιφερειών της Δημοκρατίας, οι οποίες ανακοινώθηκαν από το «Λαϊκό Ρολόι» της Κεντρικής Υπηρεσίας Δημοσίων Στατιστικών και Καταμέτρησης, η οποία ανακοινώνει ηλεκτρονικά τον πληθυσμό  σε πραγματικό χρόνο, καθώς συνδέεται ηλεκτρονικά με  το «δίκτυο αράχνης» σε όλα  ιατρεία σε όλες τις επαρχίες.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό ρολόι πληθυσμού, η υψηλότερη επαρχία από άποψη πληθυσμού ήταν η επαρχία του Καΐρου, με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμύρια και 22 χιλιάδες 308 άτομα.

Το Κάιρο βρίσκεται στην πρώτη θέση, με πληθυσμό περίπου 10,2 εκατομμύρια, και το Νότιο Σινά βρίσκεται στην τελευταία θέση με 111,7 χιλιάδες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr