Αίγυπτος και Ρωσία υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για Στρατό και Ασφάλεια


Αύγουστος 25, 2021. Ελλάδα.

Μόσχα.


Ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι, εξέφρασε την εκτίμηση της Αιγύπτου για τις στερεές σχέσεις της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, εκφράζοντας τη φιλοδοξία των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων να υποστηρίξουν προοπτικές και πτυχές κοινής στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των δύο χωρών.

Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της Ολομέλειας της έβδομης συνεδρίασης της κοινής στρατιωτικής επιτροπής Αιγύπτου-Ρωσίας που αφορά τη στρατιωτική συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου,  ανέφερε την επιθυμία της χώρας του να ενισχύσει τη συνεργασία με την Αίγυπτο, καθώς είναι μια κεντρική χώρα και ένας σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος στη Μέση Ανατολή.

Στο τέλος των τελευταίων συνεδριάσεων ολομέλειας, οι υπουργοί Άμυνας και των δύο χωρών υπέγραψαν πρωτόκολλο κοινής συνεργασίας σε διάφορους τομείς του Στρατού και της Ασφάλειας.

Al Ghad.tv

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr