«Στην Τουρκία βάλανε στοίχημα για την πρώτη κορβέτα Ada του Ουκρανικού Ναυτικού»Σεπτέμβριος 7, 2021. Ελλάδα.

Στην Κωνσταντινούπολη, στις εγκαταστάσεις της τουρκικής ναυπηγικής εταιρείας STM, πραγματοποιήθηκε τελετή τοποθέτησης της καρίνας της πρώτης κορβέτας Ada για το ουκρανικό ναυτικό.

 Αυτό αναφέρει το γραφείο Τύπου του ουκρανικού ναυτικού. 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η άμεση κατασκευή του κύτους αυτού του πλοίου ξεκίνησε στις αρχές του 2021. Σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις, η πανηγυρική τελετή τοποθέτησης της καρίνας πραγματοποιείται μόνο μετά από μέρος των τμημάτων και το κύτος του πλοίου.

Τόνισαν, επίσης, ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες, το 2022 η κορβέτα θα σταλεί στην Ουκρανία και το 2024 θα γίνει μέρος του Πολεμικού Ναυτικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός για την Ουκρανία και μια σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη του Πολεμικού Ναυτικού της. Όλες οι συμφωνίες με την Τουρκία υλοποιούνται εγκαίρως, και μερικές από αυτές ακόμη και νωρίτερα, βλέπουμε στο παράδειγμα του Bayraktar TB2 μη επανδρωμένου αεροσκάφους προς το συμφέρον της χώρας μας», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ολέκσι Νεΐζπαπα, διοικητής του ουκρανικού ναυτικού.


Ο διοικητής του ουκρανικού ναυτικού  Νεΐζπαπα συμμετείχε στην τελετή τοποθέτησης της καρίνας της πρώτης κορβέτας Ada για τον εθνικό στόλο

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr