«Η Βουλγαρία να σταματήσει να εκδίδει ‘χρυσά διαβατήρια’»


Σεπτέμβριος 15, 2021. Ελλάδα.

Η ΕΕ θα παροτρύνει τη Βουλγαρία και τη Μάλτα να σταματήσουν την έκδοση των λεγόμενων «χρυσών διαβατηρίων», συνιστά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε έκθεση για τις πολιτικές σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Το έγγραφο εστάλη στο Συμβούλιο της ΕΕ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Το θέμα συζητήθηκε στη σύνοδο ολομέλειας στο Στρασβούργο, όπως αναφέρει το News.bg.

Από το 2014, ο Βουλγαρικός Οργανισμός Επενδύσεων (IBA) επιβεβαίωσε τις επενδύσεις συνολικά 981 ατόμων από χώρες εκτός ΕΕ, βάσει των οποίων επιτρέπεται η μόνιμη διαμονή στη Βουλγαρία και η απόκτηση βουλγαρικής υπηκοότητας.

Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων για επενδύσεις είναι από την Κίνα (169), ακολουθούμενη από τη Ρωσία (147) και τη Μέση Ανατολή - Λίβανος (33), Αίγυπτος (31), Ιράν (19), Ιορδανία (17), Ιράκ, Συρία (8) , Υεμένη (7), Σαουδική Αραβία (8), ΗΑΕ (1). 

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης εκπροσώπους των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών - Καζακστάν (18) και Ουκρανίας (12), καθώς και πολίτες του Πακιστάν (47), της Ινδίας (9), του Βιετνάμ (11). 

Λίγοι προέρχονται από αφρικανικές χώρες - ένας από τη Γκάνα, το Κονγκό, το Τσαντ και άλλες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr