«Πως ο βασιλιάς του Μαρόκου ανέτρεψε τη ‘Μουσουλμανική Αδελφότητα’ ακολουθώντας το σοβιετικό πρότυπο»


Σεπτέμβριος 9, 2021. Ελλάδα.

«Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ΄, διέλυσε τις οργανώσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με τον σοβιετικό τρόπο» δήλωσε ο Τουάτι αλ Αϊντάχ, μέλος του εθνικού κογκρέσου της πόλης Αλ Κοφρά της Λιβύης.

Ο Αϊντάχ έγραψε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όταν οι Σοβιετικοί ήθελαν να απαλλαγούν  από μια ενοχλητική φιλόδοξη προσωπικότητα, τον όριζαν πρόεδρο του Ανώτατου Σοβιέτ, τότε τον άφηναν μόνο του να ασκήσει εξουσία, ήταν βέβαιο ότι δεν θα κατάφερνε χωρίς βοήθεια,  τότε απομακρύνονταν μόνος του από κάθε δημόσια θέση».

Επισήμανε ότι ο βασιλιάς του Μαρόκου τους παρέδωσε (στα μέλη της Αδελφότητας) την εξουσία με νόμους που ήταν αυτοί που έπρεπε να εφαρμόσουν και είχαν την εξουσία στη χώρα για δέκα χρόνια, μέχρι που τα μέλη της  Αδελφότητας άδειασαν όλα τα ψέματα που είχαν στις τσέπες τους και τότε αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

Συνέχισε:

 «Οι εκλογικοί νόμοι και η μέθοδος υπολογισμού των ψήφων που σχεδίασε η (Μουσουλμανική) Αδελφότητα για να κατέβει στις εκλογές στράφηκαν σε βάρος της και το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό για αυτήν».

Η πτώση της ήταν φρικτή παρά του ότι δεν αναμένονταν από τους σκληρούς αντιπάλους τους, και τώρα η οργάνωση αυτή τείνει να εξαφανιστεί, γράφει η Libya Akhbar καθώς με το δημοσίευμα προσπαθεί να δώσει μήνυμα στους αναγνώστες της, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν έχει μέλλον στη Λιβύη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr