Τουρκία: Τα συνδικάτα ανεβάζουν στο διπλάσιο την ανεργία στη χώρα


Σεπτέμβριος 14, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία αυξήθηκε σε πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού σε πραγματικούς όρους και στο διπλάσιο του αριθμού που ανακοινώνει η τουρκική κυβέρνηση, ανέφερε η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκίας (DISK), όπως δημοσιεύει η Bianet.

Το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TurkStat) δεν περιλαμβάνει άνεργους που δεν αναζητούν εργασία αλλά είναι πρόθυμοι να εργαστούν και μερικούς άλλους άνεργους στη μεθοδολογία υπολογισμού και αναφοράς, η οποία άλλαξε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, αναφέρει η DISK .

«Τα μηνιαία δεδομένα δεν περιέχουν μερικές λεπτομέρειες που καλύπτονταν προηγουμένως από την προηγούμενη μεθοδολογία της TurkStat», σημειώνει η ένωση.

Προσθέτουμε ότι το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία αυξήθηκε στο 12% τον Ιούλιο, ή 3,9 εκατομμύρια άτομα, από 10,6% τον Ιούνιο, ανέφερε το ινστιτούτο την περασμένη Παρασκευή. 

Σύμφωνα με την DISK, ο πραγματικός αριθμός ανέργων είναι 23,6% για τους άνδρες και 29,6% για τις γυναίκες.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι εισήγαγε νέους κανόνες για την αναφορά ανεργίας τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα ψηφίσματα της 19ης Διεθνούς Διάσκεψης Στατιστικογράφων Εργασίας (ICLS) της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) και σχετικούς κανόνες της ΕΕ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr