Τι συζήτησαν Νάζλα αλ Μαγκούς – Νίκος Δένδιας στην Αθήνα


«Συνομιλίες Ελλάδας-Λιβύης για έργα ανοικοδόμησης και την εκ νέου εναέρια σύνδεση»

 

Σεπτέμβριος 6, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Νάζλα αλ Μαγκούς, συναντήθηκε, τη Δευτέρα, με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια, στην ελληνική πρωτεύουσα, Αθήνα. 

Συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τρόπους για να τις υποστηρίξουν και να τις αναπτύξουν προς τα συμφέροντα των δύο λαών.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν συνεδρίαση, στην έδρα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας που συνόδευε την Αλ Μαγκούς και ορισμένων αξιωματούχων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης.

 

«Ελληνική τεχνογνωσία, υγεία, αρχαίες ελληνικές πόλεις»

 

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών επικεντρώθηκαν στη συζήτηση της πιθανότητας να επωφεληθούν από τις ελληνικές εμπειρίες στους τομείς της εναλλακτικής ενέργειας, της υγείας και εκτός από τη συμβολή σε έργα ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, τη συνεργασία στον τομέα της αναβίωσης και συντήρησης των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης η εκ νέου εναέρια σύνδεση και το άνοιγμα του εναέριου χώρου μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, η ελληνική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία της να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία σταθερότητας της Λιβύης, επιβεβαιώνοντας την πλήρη υποστήριξή της και εξέφρασε επίσης τη φιλοδοξία της να επενδύσει στη Λιβύη και να συνεισφέρει στα έργα ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας, σημειώνει η αιγυπτιακή «Dostor.org».

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr