Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν προηγμένο σύστημα πυραυλικής άμυνας από τη Σαουδική Αραβία


Σεπτέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.

Το Associated Press ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν ορισμένους αμυντικούς πυραύλους από τη Σαουδική Αραβία εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεων των Χούτι της Υεμένης εναντίον της χώρας.

Ο οργανισμός ανέλυσε δορυφορικά πλάνα που έδειξαν ότι η αεροπορική βάση Σουλτάν είχε προηγουμένως ένα προηγμένο αμυντικό σύστημα και σύστημα πυραυλικής άμυνας, εκτός από τις συστοιχίες πυραύλων Patriot, και τώρα πια δεν υπάρχουν.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος σημείωσε ότι το πυραυλικό σύστημα και οι συστοιχίες φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί μετά την ανάλυση φωτογραφιών που τραβήχτηκαν την Παρασκευή.

Στις έρευνες του πρακτορείου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι παραδέχτηκε ότι «ορισμένα συστήματα αεράμυνας» αναδιανεμήθηκαν στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

«Το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή και η θέση μας είναι ισχυρή στη Μέση Ανατολή και αντιπροσωπεύει μία από τις πιο προηγμένες αεροπορικές και ναυτικές μας δυνατότητες, προς υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ και των περιφερειακών μας εταιρικών σχέσεων», δήλωσε ο Κίρμπι.

Πρόσφατα, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι θα αποσύρει «ορισμένες δυνάμεις και δυνατότητες» από τη Μέση Ανατολή.

«Ο υπουργός Άμυνας διέταξε την απομάκρυνση ορισμένων δυνάμεων και δυνατοτήτων από την περιοχή αυτό το καλοκαίρι, ιδίως των συστημάτων αεράμυνας», ανέφερε η Τζέσικα ΜακΝάλτι σε δήλωσή της.

Sputnik arabic

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr