367 Αφγανοί αφίχθηκαν στην Ελλάδα


Οκτώβριος 25, 2021. Ελλάδα.

 «269 Αφγανοί πολίτες έφτασαν στην Αθήνα μέσω Τιφλίδας, οι περισσότεροι είναι δικαστικοί, ενώ άλλοι 98 επρόκειτο να φτάσουν με δεύτερη πτήση τη νύχτα», ανέφερε το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με το Πρακτορείο πληροφοριών Μέσων ενημέρωσης-MIA, από την Αθήνα.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το Αφγανιστάν, μεγάλος αριθμός Αφγανών υπηκόων έχει φτάσει στην Ελλάδα, καθώς πολλά άτομα ή όχι περισσότεροι από 30 Αφγανοί έχουν φτάσει στην Αθήνα σε αρκετές περιπτώσεις.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι Αφγανοί υπήκοοι θα στεγαστούν προσωρινά στην Ελλάδα και ότι η άφιξή τους έγινε «στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα και άλλα μέλη της ΕΕ για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Αφγανούς που κινδυνεύουν».

Επιπλέον, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσαν χθες μέσω Twitter ότι 18 Αφγανοί πολίτες ελληνικών συμφερόντων απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν και έφτασαν στην Αθήνα μέσω Τιφλίδας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr