Οι Κούρδοι αντάρτες ανακοίνωσαν το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών


Οκτώβριος 25, 2021. Ελλάδα.


Οι  κουρδικές δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας ανακοίνωσαν το θάνατο δύο στρατιωτών της τουρκικής κατοχής στις πεδιάδες  Καλαμπάν και στην περιοχή  Αβασίν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ανταρτών.

Όπως σημειώνεται:

«Στις 22 Οκτωβρίου, στις 14:30, οι Ελεύθερες Μονάδες Γυναικών – ‘Αστήρ’ πραγματοποίησαν μια προετοιμασμένη επιχείρηση εναντίον φορτηγού που μετέφερε στρατιώτες του τουρκικού στρατού κατοχής από το αστυνομικό τμήμα Αλ Μούνια στην περιοχή  Καλαμπάν του Σιρνάκ, με κατεύθυνση προς το λόφο Τάνγκε.

»Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Τούρκου στρατιώτη και τον τραυματισμό ενός άλλου, και καταστράφηκε όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός στο φορτηγό. Αυτή η επιτυχημένη επιχείρηση ήρθε ως αντίποινα του μάρτυρα αρχηγού Birtan (Kilnaz Karataş).

»Επίσης, στις 24 Οκτωβρίου, το βράδυ, οι δυνάμεις μας στόχευσαν ελικόπτερο του Τουρκικού στρατού κατοχής που προσπαθούσε να βομβαρδίσει την πλατεία (Τ), αναγκάζοντας το αεροπλάνο να απομακρυνθεί.

Την ίδια μέρα, στην περιοχή  Αβασίν, οι δυνάμεις μας εντόπισαν ομάδα Τούρκων στρατιωτών κατοχής και αφού καθόρισαν τις θέσεις τους, οι δυνάμεις μας τους στόχευσαν την ίδια μέρα στις 16:25 με επιχείρηση ελεύθερου σκοπευτή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός στρατιώτη κατοχής.

Στις 23 Οκτωβρίου ο τουρκικός στρατός κατοχής στόχευσε με τοξικά αέρια, χημικά όπλα και βαρύ πυροβολικό την πλατεία αντίστασης στο Girê Kartal.

»Μετά την επίθεση, ο τουρκικός στρατός κατοχής προσπάθησε να προχωρήσει, αλλά οι δυνάμεις μας τους αντιμετώπισαν, γεγονός που οδήγησε σε συγκρούσεις , καθώς οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι δυνάμεις μας μπόρεσαν να αποτρέψουν την πρόοδο του στρατού Κατοχής.

Στις 24 Οκτωβρίου ο κατοχικός στρατός βομβάρδισε με χημικά όπλα και πυροβολικό τέσσερις φορές την πλατεία αντίστασης στο Girê Kartal.

»Ο κατοχικός στρατός προσπάθησε επίσης να προχωρήσει τις απογευματινές ώρες, αλλά οι δυνάμεις μας τους αντιμετώπισαν και τους επιτέθηκαν τέσσερις φορές από Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις μας κατέρριψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την περιοχή αντίστασης».

rojnews.news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr