Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζει το πραξικόπημα στο Σουδάν ‘προδοσία της Λαϊκής Επανάστασης’

 


Οκτώβριος 25, 2021. Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αυτό που συνέβη στο Σουδάν αποτελεί προδοσία της λαϊκής επανάστασης, τονίζοντας την καταδίκη της για τη σύλληψη του πρωθυπουργού, Αμπντουλάχ Χάμντοκ και άλλων μελών της πολιτικής ηγεσίας από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση προσθέτει:

«Καλούμε τις δυνάμεις ασφαλείας να απελευθερώσουν αμέσως όσους έχουν συλλάβει παράνομα».

Και συνεχίζει: «Αυτό που συνέβη είναι προδοσία της επανάστασης, της μεταβατικής διαδικασίας και των νόμιμων αιτημάτων του σουδανικού λαού για ειρήνη, δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη».

Μάλιστα, προτρέπει τους πραξικοπηματίες: «Το δικαίωμα στην ειρηνική διαδήλωση πρέπει να γίνεται σεβαστό. Αποφύγετε τη βία και την αιματοχυσία πάση θυσία και ανοίξτε τα δίκτυα επικοινωνίας».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει όσους εργάζονται για ένα δημοκρατικό Σουδάν με μια πλήρως νόμιμη πολιτική κυβέρνηση που εγγυάται την ειρήνη, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη για τον σουδανικό λαό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτό παραμένει η καλύτερη εγγύηση για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της χώρας και των ευρύτερων περιοχών», καταλήγει, σύμφωνα με την Al Ghad.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr