Το τουρκικό κοινοβούλιο συζητά την αποστολή στρατού στη Συρία, Ιράκ και Λίβανο


Οκτώβριος 24, 2021. Ελλάδα.


Το τουρκικό κοινοβούλιο θα συζητήσει στην ολομέλειά του την προσεχή Τρίτη προεδρικό μνημόνιο για την παράταση της εντολής της κυβέρνησης αποστολής στρατευμάτων για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και το Ιράκ και την παράταση της παρουσίας των ενόπλων δυνάμεων που συμμετέχουν στην προσωρινή ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο "UNIFIL", σημειώνει η αραβόφωνη Turk Press.

Το πρακτορείο Anadolu, εξάλλου,  μετέδωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα συζητήσει, την Τρίτη, τις προεδρικές αποφάσεις που σχετίζονται με την παράταση της περιόδου αποστολής στρατευμάτων στο εξωτερικό, δηλαδή στο Ιράκ, τη Συρία και τον Λίβανο.

Την Τετάρτη, η τουρκική προεδρία υπέβαλε υπόμνημα στη Βουλή για παράταση της εξουσιοδότησης που δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να στείλει δυνάμεις για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και το Ιράκ για άλλα δύο χρόνια, αρχής γενομένης από τις 30 Οκτωβρίου 2021.

Στο υπόμνημα που επισυνάπτεται στην υπογραφή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζεται ότι οι κίνδυνοι και οι απειλές για την εθνική ασφάλεια που διατρέχουν οι εξελίξεις και η συνεχιζόμενη σύγκρουση στις περιοχές που γειτνιάζουν με τα νότια χερσαία σύνορα της Τουρκίας κλιμακώνονται συνεχώς.

Σε σχετικό πλαίσιο, η τουρκική Προεδρία κατέθεσε νέο υπόμνημα στη Βουλή σχετικά με την παράταση των καθηκόντων των ενόπλων δυνάμεων που συμμετέχουν στην Ενδιάμεση Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο «UNIFIL» για έναν ακόμη χρόνο, αρχής γενομένης από τις 31 Οκτωβρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr