Το Κουβέιτ ζήτησε από τον πρέσβη του Λιβάνου να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών


Οκτώβριος 30, 2021. Ελλάδα.

Βηρυτός.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ ζήτησε από τον πρεσβευτή του Λιβάνου να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών και ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από τη Βηρυτό για διαβουλεύσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ KUNA , επικαλούμενο δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την Παρασκευή, η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι το Ριάντ ανακαλούσε επίσημα τον πρεσβευτή του στον Λίβανο για διαβουλεύσεις και ζήτησε από τον ο πρέσβη του Λιβάνου να αποχωρήσει από την Σαουδική Αραβία εντός 48 ωρών.

 Αραβική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι το Ριάντ εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βηρυτό. 

Επιπρόσθετα, το λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι MTV, επικαλούμενο δική του πηγή, είπε ότι όλες οι αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας. Μετά το Ριάντ, το Μπαχρέιν ζήτησε από τον λιβανέζο πρεσβευτή να εγκαταλείψει τη χώρα σε 48 ώρες.

 

Στα λιβανικά ΜΜΕ υπήρχαν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υπουργού Πληροφοριών του Λιβάνου Τζορτζ Κουρντάχι   στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Jazeera , όπου δήλωσε ότι οι ενέργειες του αραβικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη είναι επιθετικές και οι αντάρτες των Χούτι αναγκάζονται να αμυνθούν. 

Και ο πόλεμος στην Υεμένη είναι γενικά άσκοπος. 

Αργότερα σημείωσε ότι αυτά τα λόγια ειπώθηκαν σε συνέντευξή του τον Αύγουστο, πριν από τον διορισμό του ως υπουργού. Είπε επίσης ότι δεν ήθελε να προσβάλει τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι είπε ότι τα λόγια του Κορντάχι δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση του Λιβάνου για το ζήτημα της Υεμένης.

Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ζήτησε το βράδυ της Παρασκευής από τον Κορντάχι «να λάβει την απαραίτητη απόφαση» σε σχέση με τη σύγκρουση.

Ria. Ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr