Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες στη Συρία


Οκτώβριος 30, 2021. Ελλάδα.

Πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε προάστιο της Δαμασκού, στη Συρία. Παρατηρητές ανέφεραν ότι αυτή άρχισε από τα Υψώματα του Γκολάν και αυτή τη στιγμή τα συστήματα αεράμυνας του στρατού της Συρίας αποκρούουν ισραηλινά πλήγματα. Αυτό μετέδωσε το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA .

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πριν από λίγη ώρα άρχισαν να ακούγονται εκρήξεις στα προάστια της συριακής πρωτεύουσας. Το Ισραήλ άρχισε να επιτίθεται σε έναν αριθμό σημαντικών στόχων από τη βόρεια Παλαιστίνη με πυραύλους εδάφους-εδάφους.

 «Η αεράμυνα μας απέκρουσε τις επιθέσεις και κατέρριψε αρκετούς πυραύλους», ανέφερε το πρακτορείο.

Η διοίκηση του στρατού της Συρίας πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες.

Όπως έγινε γνωστό μία  έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στη συριακή επαρχία Χάμα, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι. Διευκρινίστηκε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε μία από τις μονάδες της Εθνικής Άμυνας στον αυτοκινητόδρομο Χάμα-Χομς.

 Η Εθνική Άμυνα είναι μια ιδιωτική πολιτοφυλακή που υπερασπίζεται οικισμούς από τρομοκράτες στην πλευρά της Δαμασκού.

Στις 20 Οκτωβρίου, ένα αυτοκίνητο με στρατιωτικούς ανατινάχθηκε επίσης στην πρωτεύουσα της Συρίας.

 Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική επίθεση, στην οποία 14 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Αργότερα, η τρομοκρατική επίθεση συνδέθηκε με το «Ισλαμικό Κράτος».

Lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr