Η Σαουδική Αραβία ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Λίβανο και σταματά τις εισαγωγές


«Η Σαουδική Αραβία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στον Λίβανο και δίνει στον ομόλογό του 48 ώρες για να φύγει»

Οκτώβριος 29, 2021. Ελλάδα.

Την Παρασκευή, η Σαουδική Αραβία κάλεσε τον πρεσβευτή της στον Λίβανο για διαβουλεύσεις, ενώ έδωσε στον πρέσβη του Λιβάνου 48 ώρες για να εγκαταλείψει το βασίλειο, εκφράζοντας τη λύπη της για την κατάσταση των σχέσεων με τον Λίβανο λόγω της αγνόησης των γεγονότων από τις αρχές της.

Το Βασίλειο αποφάσισε επίσης να σταματήσει τις λιβανικές εισαγωγές, σημειώνοντας ότι ο Λίβανος δεν είχε εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούσε το Βασίλειο, εν μέσω του ελέγχου της Χεζμπολάχ στα λιμάνια.

Αυτό ήρθε ως απάντηση στις υβριστικές δηλώσεις προς τη Σαουδική Αραβία που εξέφρασε ο Υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου, καθώς αυτές οι δηλώσεις αντιπροσωπεύουν έναν νέο κύκλο κατακριτέων και απορριπτικών θέσεων που εκδόθηκαν από Λιβανέζους αξιωματούχους έναντι του Βασιλείου και των πολιτικών του, πέραν των συκοφαντικών δηλώσεων και των ανατροπών και της παραποίησης γεγονότων, όπως σημειώνεται.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, που δημοσιεύτηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας (SPA), ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά προήλθαν λόγω της αποτυχίας του Λιβάνου να λάβει τα μέτρα που ζήτησε το Βασίλειο για να σταματήσει την εξαγωγή της μάστιγας των ναρκωτικών από τον Λίβανο μέσω λιβανικών εξαγωγών προς το Βασίλειο, ιδίως υπό τον έλεγχο της τρομοκρατικής Χεζμπολάχ.

Η μη επιβολή κυρώσεων  εναντίον όσων εμπλέκονται σε αυτά τα εγκλήματα που στοχεύουν τον λαό του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και η άρνηση της συνεργασίας για την έκδοση αυτών  που καταζητούνται στο Βασίλειο, κατά παράβαση της Συμφωνίας του Ριάντ για Δικαστική Συνεργασία, οδήγησαν στο πάγωμα των διπλωματικών σχέσεων.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr