«Ουκρανία και Τουρκία μεριμνούν για την ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας»


Οκτώβριος 29, 2021. Ελλάδα.

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα έγραψε ένα άρθρο για το αμερικανικό «Ατλαντικό Συμβούλιο», στο οποίο έδωσε προσοχή στη συνεργασία της Ουκρανίας με την Τουρκία, αναφέρει σήμερα, 29 Οκτωβρίου, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου, ο Ντμίτρι Κουλέμπα σημείωσε ότι η τουρκο-ουκρανική συνεργασία είναι σημαντική για την ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η Ουκρανία και η Τουρκία αναπτύσσουν μια ιδέα για τη μελλοντική ασφάλεια της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας».

 Επιπλέον, ο Κουλέμπα συνδέει την προσέγγιση Κιέβου και Άγκυρας με τη συνεργασία της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ, καθώς «το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αρχίσει να βλέπει αυτήν την ουκρανοτουρκική συνεργασία ως μια πολύτιμη πρόσθετη δύναμη που μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή».

 Αναφέρει ρητά ότι μόνο οι κοινές ενέργειες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, «θα εμποδίσουν τη Μαύρη Θάλασσα να πέσει κάτω από τη ρωσική κυριαρχία και να μην γίνει αντικείμενο των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Μόσχας».

Ο Κουλέμπα έδωσε επίσης προσοχή στις πιο σημαντικές πτυχές της διμερούς συνεργασίας:

«Τα τελευταία χρόνια, η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τριών δεκαετιών από τότε που η Ουκρανία ανέκτησε την ανεξαρτησία το 1991... Και οι δύο πλευρές βλέπουν τη συνάντηση τον Φεβρουάριο του 2022 ως ευκαιρία για να υπογράψουν επιτέλους την πολυαναμενόμενη Τουρκο - Ουκρανική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά από πολλά χρόνια. διαπραγματεύσεις ... Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Ερντογάν για την προσωπική του συμμετοχή στην απελευθέρωση ορισμένων Ουκρανών πολιτικών κρατουμένων, Τατάρων της Κριμαίας, από τη ρωσική αιχμαλωσία...

 Το Κίεβο έστειλε δύο μεγάλα πυροσβεστικά αεροσκάφη Αντόνοφ και έναν αριθμό εξειδικευμένων ελικοπτέρων προς την Τουρκία. Οι Ουκρανοί πυροσβέστες εργάζονταν μέρα και νύχτα για να σβήσουν τις πυρκαγιές και να τις κρατήσουν μακριά από τουριστικές περιοχές», έγραψε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr