Τουρκία: Καταστηματάρχες συνελήφθησαν που είπαν «Εδώ είναι Κουρδιστάν» στην επίσκεψη της Ακσενέρ στη Σιίρτ

βίντεο


Οκτώβριος 29, 2021. Ελλάδα.

 

Καταστηματάρχες που είπαν στην αρχηγό του ‘Καλού Κόμματος’/ “IYI Parti Μεράλ Ακσενέρ κατά την επίσκεψή της στη Σιίρτ, «Το μέρος στο οποίο βρίσκεστε αυτή τη στιγμή είναι το Κουρδιστάν, αλλά δυστυχώς το αρνούνται στο Κοινοβούλιο», συνελήφθησαν με εντολή της εισαγγελίας, αναφέρει η τουρκική Haberler.

Συγκεκριμένα, άρχισε έρευνα εναντίον του Τζεμίλ Τασκεσέν, ενός καταστηματάρχη από τη Σιίρτ, ο οποίος είπε στην Μεράλ Ακσενέρ, «Το μέρος στο οποίο βρίσκεσαι είναι το Κουρδιστάν»,  κατηγορήθηκε άμεσα για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης».

 

«Αρνείστε το Κουρδιστάν»

 

Ο Τζεμίλ Τασκεσέν, ο οποίος είχε συνομιλία με την Ακσενέρ ενώ επισκεπτόταν τους εμπόρους στη Σιίρτη, είπε: « Τη γλώσσα μας αρνούνται, την ταυτότητά μας αρνούνται, όπως και το Κουρδιστάν. Είμαστε ενάντια σε αυτό. Αυτή τη στιγμή, βρισκόσαστε στο Κουρδιστάν, αλλά δυστυχώς , αυτό δεν συμβαίνει στη Βουλή. Το Κουρδιστάν δεν γίνεται αποδεκτό. Δεν μπορώ να το αποδεχθώ αυτό».

 

Οδηγήθηκε στη φυλακή

 

Η Γενική Εισαγγελία του Κουρταλάν ξεκίνησε έρευνα κατά του Τασκεσέν με την κατηγορία της «προπαγάνδας της τρομοκρατικής οργάνωσης» λόγω αυτών των δηλώσεων. 

Ο Τασκεσέν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Kurtalan στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η εισαγγελία, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Η κράτηση του Τασκεσέν συνεχίζεται.

 


 

haberler.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr