Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Δήμαρχος Κουμάνοβο: Δεν θα σβήσω το «Βούλγαρος Φασίστας Κατακτητής» από τα μνημεία


Οκτώβριος 13, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο δήμαρχος του  Κουμάνοβο, της Βόρειας Μακεδονίας, Μαξίμ Ντιμιτριέφσκι, είπε ότι όσο θα είναι δήμαρχος, δεν θα επιτρέψει το αλλαγή των επιγραφών στα μνημεία που γράφουν «Βούλγαρος φασίστας κατακτητής», όπως σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα «Σλόμποντεν Πετσάτ».

 «Όποιος θέλει να αλλάξει  την ιστορία, μπορεί να αλλάξει ιστορία στο σπίτι του όχι στο σπίτι μας. Όχι στην αλλαγή της εθνικής μας ιστορία», λέει ο Μαξίμ Ντιμιτριέφσκι - υποψήφιος για νέα θητεία στο Δήμο του Κουμάνοβο, φιλοξενούμενος στην τοπική TV Plus.

«Προς υπεράσπιση του δήμου ως κοινωνικού λειτουργού, έπρεπε να εκφράσω τη θέση μου, γιατί χθες, 11 Οκτωβρίου, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο μνημείο της Κοστουρνίτσα, αυτοί είναι οι πρόγονοί μας, σκοτώθηκαν όλοι από τον Βούλγαρο φασίστα κατακτητή. Όσο είμαι δήμαρχος, δεν θα επιτρέψω, ούτε πιστεύω, ότι όποιος με ακολουθήσει θα τολμούσε να αφαιρέσει αυτό το μέρος των φασιστών, γιατί εκείνη την εποχή η Βουλγαρία ήταν σε φασιστική κατοχή ως αναπόσπαστο μέρος της ένωσης των φασιστικών δυνάμεων.

Δεν θέλω να συμπεριλάβω όλους στη Βουλγαρία, επειδή αυτοί είναι φιλικοί μας άνθρωποι. Αλλά αυτό το καθεστώς εκείνη την εποχή, οι παρτιζάνοι μας, οι πρόγονοί μας, πολέμησαν ενάντια σε αυτό το φασιστικό καθεστώς», δήλωσε ο Ντιμιτριέφσκι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr