113 χρόνια από τη δημιουργία του αλβανικού αλφαβήτου- Συγχαρητήρια από Πενταρόφσκι


Νοέμβριος 22, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο Πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι συνεχάρη την αλβανική εθνική κοινότητα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας με την ευκαιρία του εορτασμού της 22ας Νοεμβρίου - Ημέρα του Αλβανικού Αλφαβήτου.

Αγαπητοί συμπολίτες αλβανικής εθνικότητας,

Συγχαρητήρια στις 22 Νοεμβρίου, Ημέρα του Αλβανικού Αλφαβήτου. Σας εύχομαι ειλικρινά να περάσετε τις γιορτές, πάνω από όλα, με υγεία, χαρά και ευημερία.

Η ενοποίηση του αλβανικού αλφαβήτου που έγινε πριν από 113 χρόνια στο Μοναστήρι/ Μπίτολα, δεν ήταν μόνο σημείο καμπής για την κωδικοποίηση της αλβανικής γλώσσας και την καθιέρωσή της, αλλά και βασικό πολιτιστικό, πνευματικό και εθνικό εγχείρημα του αλβανικού λαού. 

Ως εκ τούτου, η 22η Νοεμβρίου είναι απαραίτητη για τους Αλβανούς και δεν είναι μόνο η εθνική τους γιορτή, αλλά μια ημερομηνία που γιορτάζεται με ευλάβεια από όλους τους πολίτες της πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής μας Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Στέβο Πενταρόφσκι

»Ζούμε σε μια πραγματικά πολύπλοκη και ανήσυχη εποχή. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε ότι η συνοχή, η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός και η εκτίμηση θα συνεχίσουν να είναι το ασφαλές μας καταφύγιο μπροστά σε όλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ας μη χάσουμε τη θέληση και την ελπίδα και ας εργαστούμε για την ευημερία και την ευημερία όλων των πολιτών μας.

Καλή 22η Νοεμβρίου» – αναφέρεται στην ευχετήρια κάρτα του Πενταρόφσκι.



Maxfax, MME,

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr