Βελιγράδι: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο όπλων, τουλάχιστον δύο νεκροί και 15 τραυματίες


Νοέμβριος 23, 2021. Ελλάδα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη γύρω στις 14:00 σε εργοστάσιο όπλων στη συνοικία Λεστάνε του Βελιγραδίου, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι ένα εργοστάσιο που παράγει αντιαρματικούς πυραύλους. Τουλάχιστον 15 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Ένας εργάτης εγκλωβίστηκε, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον ανασύρουν. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ισχυρές εκρήξεις έγιναν αισθητές σε αυτό το τμήμα του Βελιγραδίου.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι οικογένειες των εργαζομένων άρχισαν να συγκεντρώνονται επί τόπου.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά σερβικά ΜΜΕ γράφουν ότι προκλήθηκε από καύσιμο πυραύλων στο εργοστάσιο της βιομηχανίας ειδικού σκοπού.

Δημοσιογραφικές αναλύσεις αναφέρουν ότι παρόμοια έκρηξη στο ίδιο εργοστάσιο σημειώθηκε το 2008, όταν τραυματίστηκαν τρεις εργάτες.

«Αυτή τη στιγμή παρέχουμε βοήθεια εκκένωσης και βοήθεια στους υπαλλήλους μας. «Όλες οι προσπάθειές μας, οι ανθρώπινοι και όλοι οι διαθέσιμοι πόροι επικεντρώνονται στην εκκένωση και την παροχή βοήθειας στους εργαζομένους», ανέφερε το εργοστάσιο, σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.



 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr