Πυραυλική επίθεση σε αμερικανική βάση στη Συρία


Νοέμβριος 23,2021. Ελλάδα.

Στόχος πυραυλικής επίθεσης έγινε η αμερικανική βάση Χαράμπ αλ Γιαΐρ,  στην επαρχία της Συρίας, Χασάκα.

Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του αμερικανικού στρατοπέδου, σύμφωνα με πληροφορίες από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, το οποίο επικαλείται το TASS.

Δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές. Μετά τον βομβαρδισμό απογειώθηκαν ελικόπτερα και άρχισαν να ερευνούν την γύρω περιοχή, όπως αναφέρει το  RIA Novosti .

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από βομβαρδισμούς ανταρτών κατά την ίδια ημέρα στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χαλέπι και Χάμα, σκοτώθηκαν τέσσερις Σύροι στρατιώτες.

Τι αναφέρει το Sputnik στην αραβική:

 


«Πολλαπλές βίαιες εκρήξεις συγκλόνισαν μια από τις παράνομες βάσεις των ΗΠΑ κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, στα βορειοανατολικά της Συρίας, ως αποτέλεσμα επίθεσης με πυραύλους.

Τοπικές πηγές στην ύπαιθρο της επαρχίας Χασάκα είπαν στο Sputnik: «Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την παράνομη αμερικανική βάση στο χωριό  Χαράμπ αλ Γιρ, το οποίο απέχει 5 χιλιόμετρα από τη συνοριακή πόλη αλ Γιαρουμπίγια  με το Ιράκ, τα ξημερώματα σήμερα, Τρίτη Νοεμβρίου 23, μετά την πτώση 4 ρουκετοβομβίδων. Η πηγή τους είναι ακόμα άγνωστη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκρήξεις ήταν ισχυρές και οι απόηχοί τους ακούστηκαν σε όλη τη βορειοανατολική συνοριακή περιοχή μεταξύ Συρίας και Ιράκ».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr