Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Αμερικανός γερουσιαστής προτείνει να δοθούν στην Ελλάδα τα F-35 που ήταν για την Τουρκία


Νοέμβριος 23, 2021. Ελλάδα.

Νομοσχέδιο για την προμήθεια αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Ελλάδα, τα οποία παρήγαγαν οι ΗΠΑ για την Τουρκία, τα οποία πλήρωσε η Άγκυρα, αλλά δεν παραδόθηκαν λόγω του ότι η τελευταία αγόρασε συστήματα αεράμυνας από τη Ρωσία, κατατέθηκε στην Γερουσία των ΗΠΑ από τον γερουσιαστή  Ρόμπερτ Μενέντεζ, γράφει σήμερα η Yeni Safak.

Ο Μενέντεζ προτρέπει στην Ουάσιγκτον, ως μέρος του νομοσχεδίου «Για την Άμυνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα και τη Διακοινοβουλευτική Σύμπραξη 2021» να «υποστηρίξει την πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών που παράγονται για την Τουρκία και τα οποία δεν θα παραδοθούν,αφού εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα, λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος S-400».

Ένας από τους αναγνώστες της εφημερίδας Yeni Safak εξέφρασε την άποψη ότι οι προτάσεις του Μενέντεζ είναι «αστείες», επειδή η Ουάσιγκτον επειδή η Τουρκία είναι σύμμαχος. «Η Τουρκία πρέπει να δημιουργήσει ή να βρει μια εναλλακτική λύση στο ΝΑΤΟ... Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εταίρους που είναι τόσο αναξιόπιστοι και υποστηρίζουν τρομοκράτες και τους εχθρούς μας στρατιωτικά, υλικά και ηθικά... αναμφίβολα, θα επιβάλουν εμπάργκο στο κάθε ευκαιρία και δημιουργία κρίσης», έγραψε ο αναγνώστης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Νοεμβρίου 2021, ο Μενέντεζ εισήγαγε ένα νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παρακολουθούν και να περιορίζουν την προμήθεια αμερικανικών εξαρτημάτων για προγράμματα ανάπτυξης UAV στην Τουρκία. Επιπλέον, λίγες μέρες αργότερα δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να πουλήσει τα μαχητικά F-16 που ζητά η Άγκυρα.

 

 rossaprimavera.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr