Τουρκία: Διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις μετά την άνοδο του δολαρίου


"Ερντογάν Παραίτηση"


Νοέμβριος 23, 2021. Ελλάδα.

Το Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα διοργάνωσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα, Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη,  μετά την άνοδο των ισοτιμιών του δολαρίου και του ευρώ, καθώς οι συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις ζήτησαν την παραίτηση του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

Οι πολίτες συνόδευαν την ομάδα που φώναζε συνθήματα «Παραίτηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», «Ταγίπ Παραιτήσου» και βίντεο που δημοσίευσε το αντιπολιτευόμενο κανάλι «TELE 1» δείχνουν πολίτες να περπατούν  σε δρόμο της πρωτεύουσας φωνάζοντας το σύνθημα «AKP παραίτηση».


Στην Κωνσταντινούπολη, το Κομμουνιστικό Κόμμα διοργάνωσε επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Καντίκιοϊ στην ασιατική πλευρά της Πόλης.
Το παράρτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε μέτρα λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής και των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων.

Αν και ο αριθμός των συμμετεχόντων στις συγκεντρώσεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη ήταν περιορισμένος, είναι μια από τις σπάνιες φορές στην εποχή του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», όπου οι πολίτες επαναστατούν ενάντια στις οικονομικές συνθήκες.


Οι διαδηλώσεις, ειδικά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, πραγματοποιούνταν για πολιτικούς σκοπούς ή για διεκδίκηση περισσότερων ελευθεριών, από τουρκικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, κόμματα και ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε με άνευ προηγουμένου τρόπο την Τρίτη και έφτασε στο επίπεδο των 13 λιρών έναντι του δολαρίου και έχασε το 15% της αξίας της σε μια μέρα και το επίπεδο του πληθωρισμού έφτασε στο 20%, υπό το φως της επιμονής του Προέδρου Ρετζέπ Ο Ταγίπ Ερντογάν να μειώσει τα επιτόκια.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr