Λιβύη: Στην Αθήνα ανακοινώθηκε σύσκεψη της Συμμαχίας των «3+1»


«Στην Αθήνα η κρίση της Λιβύης στο τραπέζι των υπουργών Εξωτερικών «3+1»

 

Νοέμβριος 19, 2021. Ελλάδα.


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας «3 + 1», σήμερα Παρασκευή, στην πρωτεύουσα, Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε ότι η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στη συζήτηση για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, πέραν της κρίσης στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμαχία «3 + 1» περιλαμβάνει, εκτός από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Γαλλία, μια συμμαχία που προέκυψε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας και στρατιωτικών προκλήσεων μετά την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών στην ανατολική Μεσόγειο.

Address Libya

 

Συνάντηση Νίκου Δένδια με Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν

 


 Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Μεσόγειο.

Οι συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα στο περιθώριο τετραμερούς συνάντησης με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Κύπρου, έθιξαν άλλες συζητήσεις, μεταξύ των οποίων και τα Βαλκάνια για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το θέμα της Λιβύης βρίσκεται στο τραπέζι των υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ο Δένδιας κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας και να αποτρέψουν την προμήθεια όπλων σε χώρες που απειλούνται από πόλεμο», σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova.

Ο Δένδιας εξέφρασε τις ευχές του για επιτυχία της επόμενης γαλλικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς το Παρίσι θα αναλάβει την προεδρία του το πρώτο εξάμηνο του 2022, τονίζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στις πλήρεις προτεραιότητες εργασίας που ορίζονται στην ατζέντα του Συμβουλίου.

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr