Βουλγαρία: Κάηκαν 45 επιβάτες τουριστικού λεωφορείου

φωτό από το φοβερό ατύχημα


Νοέμβριος 23, 2021. Ελλάδα.

Σαράντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν έπιασε φωτιά επιβατικό λεωφορείο με αριθμούς από τη Βόρεια Μακεδονία στον αυτοκινητόδρομο Στρούμα, σύμφωνα με πληροφορίες της βουλγαρικής τηλεόρασης NOVA. 

Το τραγικό περιστατικό συνέβη κοντά στο χωριό Μπόσνεκ στις 2.00 τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι φλόγες ξέσπασαν αφού το όχημα χτύπησε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα. Ανάμεσα στα θύματα είναι 12 παιδιά, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μπόικο Ράσκοφ. Πέθανε και ο οδηγός.

Στο λεωφορείο που πιθανότατα ταξίδευε για Κωνσταντινούπολη επέβαιναν συνολικά 53 άτομα. Οι επιζώντες του δυστυχήματος είναι 7 - ένα κορίτσι 17 ετών και έξι ενήλικες. Όλοι τους είναι πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Μεταφέρθηκαν στο Πιρόγκοφ. Το νοσοκομείο ανέφερε ότι η κατάστασή τους είναι σταθερή και η ζωή τους βρίσκεται εκτός κινδύνου. Έξι έχουν εγκαύματα και ένας ασθενής τραυματίστηκε στο πόδι. 


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ ενημέρωσε τον συνάδελφό του Ζόραν Ζάεφ για την τραγωδία. Μίλησε και στη NOVA και ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και παιδιά.

«Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται. Δεν ξέρουμε αν όλοι οι επιβάτες είναι πολίτες μας, αλλά υποψιαζόμαστε, καθώς το λεωφορείο έχει άδεια κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας», πρόσθεσε ο Ζάεφ.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr