Η Ρωσία έδωσε στον Λίβανο δορυφορικές εικόνες της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού


Φωτό RosCosmos

Νοέμβριος 22, 2021. Ελλάδα.

Η Ρωσία έστειλε δορυφορικές εικόνες στον Λίβανο από το λιμάνι της Βηρυτού πριν και μετά τη μεγάλη έκρηξη πέρυσι, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά από συνομιλίες με τον Λιβανέζο ομόλογό του σήμερα στη Μόσχα.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι συμφώνησε να παραχωρήσει το βίντεο αφού το ζήτησε ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν.

«Κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Λιβάνου, σήμερα παραδώσαμε τα υλικά που ετοίμασε η Roscosmos… δορυφορικές εικόνες και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στη διερεύνηση της αιτίας αυτού του περιστατικού. Αυτό το θέμα προσελκύει τώρα μεγάλη σοβαρή προσοχή στον Λίβανο και ελπίζουμε ότι μπορεί να επιλυθεί», είπε ο Λαβρόφ.

Η έκρηξη, μια από τις μεγαλύτερες μη πυρηνικές εκρήξεις στον κόσμο, σκότωσε περισσότερους από 215 ανθρώπους, τραυμάτισε χιλιάδες και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Βηρυτού. Συνέβη στις 4 Αυγούστου 2020. Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Λαβρόφ είπε ότι μίλησε επίσης με τον Λιβανέζο ομόλογό του  Αμπντάλλα Μπου Χαμπίμπ σχετικά με την πιθανή εμπλοκή ρωσικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση υποδομών που καταστράφηκαν από την έκρηξη.

Ria.ru, Rbc.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr