Η Βουλγαρία συμφώνησε στη μεταφορά κατάδικου για τρομοκρατία στο Βέλγιο


Νοέμβριος 22, 2021. Ελλάδα.

Βουλγαρικό δικαστήριο επέτρεψε τη Δευτέρα σε έναν άνδρα που καταδικάστηκε για τρομοκρατία να μεταφερθεί στο Βέλγιο, όπου καταδικάστηκε ερήμην σε 20 χρόνια φυλάκιση το 2015.

Ο Γιασίν Λάασρι συνελήφθη στη Βουλγαρία στις 10 Νοεμβρίου, αφού εισήλθε παράνομα στη χώρα από την Τουρκία.

Ο Λάασρι, ο οποίος είναι μαροκινής καταγωγής, πιστεύεται ότι συνδέεται με τον  Αμπντελχαμίντ Αμπάουντ, έναν από τους σχεδιαστές των επιθέσεων στο Παρίσι το 2015.

Οι Βρυξέλλες είχαν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λάασρι μετά την καταδίκη του το 2015, το οποίο ήρθε ως μέρος μιας ευρύτερης δίκης όσων συμμετείχαν σε δίκτυο στρατολόγησης τζιχαντιστών στο Βέλγιο. 

Δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου ανέφεραν ότι στον Λάασρι αφαιρέθηκε η βελγική του υπηκοότητα ερήμην το 2020. Καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση εννέα ετών και πέντε μηνών με κατηγορίες για τρομοκρατία στην Τουρκία.

Ο Λάασρι συμφώνησε οικειοθελώς να μεταφερθεί στο Βέλγιο από τη Βουλγαρία και το Επαρχιακό Δικαστήριο της Γιάμπολ επέτρεψε τη διαδικασία έκδοσης τη Δευτέρα.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα μπορούσε να εκτελεστεί και επέτρεψε τη μεταφορά του καταζητούμενου στη χώρα που ζητούσε», δήλωσε ο Μίλαν Μπογκιντάροφ, εκπρόσωπος του εισαγγελέα εφετών της Γιάμπολ, μετά την ακρόαση της Δευτέρας.

Το δικαστήριο δεν προσδιόρισε ημερομηνία για την εφαρμογή των διαδικασιών, αλλά ο εκπρόσωπος είπε ότι η οικειοθελής παράδοση του αλ Λάασρι θα επιτάχυνε τη διαδικασία.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr