Πότε θα γίνει η νέα εισβολή στη Συρία- τούρκικο δημοσίευμα


Νοέμβριος 2, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

«Οι πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είπαν για την επιχείρηση στη Συρία «θα γίνει όταν χρειαστεί», προσθέτοντας ότι «τα ρωσικά αεροσκάφη που είχαν αναπτυχθεί στο Καμισλί έχουν απογειωθεί», όπως σημειώνει η Haber Turk.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των Υπουργείων Άμυνας Τουρκίας και ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες στην Ουάσιγκτον για να επιλυθεί η διαφωνία για τα F-35 και να συζητηθούν οικονομικά θέματα όπως είναι η παράδοση των δεύτερων αεροσκαφών που ζητήθηκαν, εάν αυτό δεν συμβεί, τα χρήματα που πληρώσαμε θα επιστραφούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Ο Συμβουλευτικός Υπεύθυνος Σχεδιασμού Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Άμυνας, Ταγματάρχης Πινάρ Καρά, στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, δήλωσε ότι ο αγώνας εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα  κατά των FETO, PKK/KCK/PYD/YPG, DAESH, συνεχίζεται.

 

«Η Τουρκία ζητά την απομάκρυνση του ελληνικού στρατού από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου»

 

Ο Κάρα δήλωσε ότι παρά τις εκκλήσεις που γίνονται προς την Ελλάδα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, συνεχίζει τις ενέργειές της που υποβαθμίζουν το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς, σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της που καθορίζονται από διεθνείς συμφωνίες.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται σε αριθμό «παραβιάσεων» της Ελλάδας με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη που προσέγγισαν στα ελληνικά νησιά...


«Γίνονται απαραίτητες προσπάθειες δια της διπλωματικής οδού κατά της παράνομης, προκλητικής και επιθετικής στάσης της Ελλάδας και δίνεται η απαραίτητη απάντηση στο πεδίο στα πλαίσια της αμοιβαιότητας. Η συμμαχία βλάπτεται τόσο στο πνεύμα αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ όσο και τις διμερείς σχέσεις».

Εκφράζεται, επίσης, η ενόχληση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την υποστήριξη προς την Ελλάδα ευρωπαϊκών κρατών, καθώς επιμένει η Τουρκία στις  επεκτατικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

«Αυτό σημαίνει να εγκαταλείψει την παράνομη στάση και τις προσπάθειές της να εμπλέξει τρίτα μέρη σε προβλήματα και να επιδείξει ειλικρινείς προσπάθειες για την επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου και ειρηνικών μεθόδων που βασίζονται σε σχέσεις καλής γειτονίας βάσει του διεθνούς δικαίου», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Σημαντικό ζήτημα η Κύπρος για την Τουρκία

 

Ο Καρά τόνισε ότι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση στην Κατεχόμενη Κύπρο (την αναφέρει ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου):

 «Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος είναι το εθνικό μας ζήτημα. Σύμφωνα με τις εγγυήσεις και τις συμφωνίες συμμαχίας, είμαστε με τους Τουρκοκύπριους αδέρφια σήμερα όπως και στο παρελθόν. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα. Θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια της ειρήνης, της ηρεμίας και της ασφάλειας στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά.

haberturk.com

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr