Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Τουρκία: Ζευγάρι Ισραηλινών συνελήφθη όταν φωτογράφισε το παλάτι του Ερντογάν


Νοέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

Ένα ζευγάρι Ισραηλινών συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη όταν φωτογράφισε το παλάτι του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει η ισραηλινή «haaretz».

Το υπουργείο Εξωτερικών διαχειρίζεται το θέμα, μάλιστα στελέχη του υπουργείου βρίσκονται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές και την οικογένεια των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αδερφή του κρατούμενου είπε στην Ynet: «Έστειλε τη φωτογραφία στην ομάδα WhatsApp της οικογένειας. Έγραψαν στη φωτογραφία: «Κοίτα το σπίτι του Ερντογάν, κοίτα πόσο όμορφο είναι». 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, οι δυο τους συνελήφθησαν την Τρίτη και είναι ύποπτοι για αδικήματα ασφαλείας. 

«Η σύλληψή τους είναι περιττή. Όλη τους η αμαρτία έγκειται στη φωτογράφιση του παλατιού του Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενός αθώου ταξιδιού. Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση στην οποία το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει τη κράτηση Ισραηλινών πολιτών εκτός της χώρας χωρίς δική τους υπαιτιότητα», είπε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr