«Αμερικανικό πολεμικό πλοίο ελλιμενίζεται στη Βάρνα»


Νοέμβριος 26, 2021. Ελλάδα.

«Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη και προγραμματισμένη επίσκεψη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, έρχονται, φορτώνουν προμήθειες, παίρνουν αέρα», διευκρίνισε ο αρχηγός του βουλγαρικού επιτελείου του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική ραδιοτηλεόραση «σχεδόν κάθε μήνα υπάρχουν πλοία των συμμάχων μας στο λιμάνι της Βάρνας πρόκειται για το αμερικανικό αντιτορπιλικό με κατευθυνόμενους πυραύλους κλάσης «Arlie Burke».


«Κατά την παραμονή του στη Μαύρη Θάλασσα, το πλοίο θα συνεργαστεί με τους συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ στην περιοχή, συνεργαζόμενοι για να εξασφαλίσουν ασφάλεια και σταθερότητα σε αυτή τη ζωτικής σημασίας διεθνή πλωτή οδό», ανακοίνωσε ο Έκτος Στόλος του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι αρχίζει να παρακολουθεί τις ενέργειες του πολεμικού πλοίου.

Η αποστολή  του Arlie Burke ακολουθεί μια παρόμοια επίσκεψη στη Μαύρη Θάλασσα νωρίτερα αυτόν τον μήνα από το USS Mount Whitney, το οποίο επίσης παρακολουθούσε στενά το ρωσικό ναυτικό.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr