Ασκήσεις ΗΠΑ και Ελλάδας με πραγματικά πυρά στη Δυτική Θράκη- τούρκικο δημοσίευμα


Νοέμβριος 4, 2021. Ελλάδα.

Ενώ η συσσώρευση στρατιωτικών οχημάτων και πυρομαχικών στην Αλεξανδρούπολη (Έβρου) συνεχίστηκε μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, αποκαλύφθηκε ότι τα άρματα μάχης των δύο χωρών πραγματοποίησαν τριήμερη άσκηση αρμάτων μάχης στην Ξάνθη, 60 χιλιόμετρα από την τουρκικά σύνορα, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Μετά την πενταετή αμυντική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας τον περασμένο μήνα, οι αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες άρχισαν να αναπτύσσονται στα σύνορα κυρίως στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη Δυτική Θράκη.

 Όπως αποκαλύφθηκε οι δύο χώρες πραγματοποίησαν την άσκηση «Hellenic Tank Challenge 2021» στην Ξάνθη, στη Δυτική Θράκη, μετά τη μεταφορά ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης με γιγάντια οχηματαγωγά.

 

Ρίχτηκαν πραγματικά πυρά

 


Αναφέρθηκε ότι τάγματα αρμάτων Ελλάδας και ΗΠΑ πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις και χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά στην τριήμερη άσκηση στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη κοντά στο Πετροχώρι της Ξάνθης, 60 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα στη Δυτική Θράκη. 

Αναφέρθηκε επίσης ότι στην άσκηση συμμετείχαν άρματα μάχης ASD, τα οποία μεταφέρονταν με φορτηγά μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

 

Κλιμακούμενες ασκήσεις στη Δυτική Θράκη
Αναφέρθηκε, επίσης,  ότι θα αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των ασκήσεων που θα πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα στη Δυτική Θράκη και στην περιοχή κοντά στα σύνορα της Τουρκίας, σημειώνει η Sözcü.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr