Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη τη συναίνεση ΗΠΑ – Ρωσίας για εισβολή στη Συρία

 


Νοέμβριος 5, 2021. Ελλάδα.

Η στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των αραβοκουρδικών σχηματισμών, των  «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» στο βόρειο τμήμα της Συρίας απαιτεί συντονισμό και συναίνεση της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών,  αναφέρει το μέλος της πολιτικής επιτροπής του Συριακού Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας Χαμπάτ Μοχάμαντ στο RIA Novosti.

«Πιστεύω ότι οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση απαιτεί τον συντονισμό και τη συναίνεση της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που δεν βλέπουμε ακόμη», είπε ο Μοχάμαντ.

Σύμφωνα με τον Κούρδο πολιτικό, σήμερα η κατάσταση είναι σημαντικά διαφορετική από ό,τι ήταν πριν από αρκετά χρόνια, όταν οι τουρκικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν μέρος των εδαφών στη βορειοδυτική Συρία «πέρα από εκείνες τις αποτυχημένες προσπάθειες όταν η Τουρκία προσπάθησε να πετύχει τους στόχους της προσελκύοντας ριζοσπαστικές ομάδες που είχαν επαφές με το ISIS, είπε.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA ανέφερε πρόσφατα, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές του, για αύξηση του αριθμού των στρατιωτικών αυτοκινητοπομπών που βρίσκονται στο συριακό Ιντλίμπ και στα βόρεια των επαρχιών Χαλέπι και Χασάκα. Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο, ο τουρκικός στρατός μεταφέρει όπλα, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα όπλα.

Πηγή της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Τουρκία προετοιμάζει δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις ταυτόχρονα και συγκεντρώνει μονάδες ένοπλων ομάδων πιστών της στις κύριες κατευθύνσεις της επίθεσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr