Το βουλγαρικό διαβατήριο στην Αλβανία πωλείται 15-20.000 ευρώ


Δεκέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.

 

Τα βουλγαρικά διαβατήρια είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση που έχει επεκταθεί όχι μόνο σε περιοχές όπου ζει σλαβικός πληθυσμός, αλλά και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας, δήλωσε ο αρχηγός του μοναδικού σλαβομακεδονικού κόμματος στην Αλβανία, της «Μακεδονικής Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση (MAEI), Βασίλ Στεργιόφσκι.

«Ένα βουλγαρικό διαβατήριο κοστίζει πλέον από 15 έως 20 χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν Αλβανοί και όχι (Σλαβο)Μακεδόνες που πληρώνουν από 15 έως 20 χιλιάδες ευρώ. Γι' αυτό σου είπα ότι σαν επιχείρηση είναι πιο κερδοφόρο από τη χασισοφύτευση. Κοστίζει έως και 20 χιλιάδες ευρώ, βουλγαρικό διαβατήριο για Αλβανούς κατά εθνικότητα. Μιλάω για Αλβανούς πολίτες που ζουν στην Αλβανία, όχι στη Βουλγαρία», είπε ο Στεργιόφσκι.

Ο Στεργιόφσκι, ως μέλος της προηγούμενης σύνθεσης του αλβανικού κοινοβουλίου, ήταν ο πρώτος σλαβικής καταγωγής βουλευτής που δήλωσε δημοσίως «Μακεδόνας».

Στην εκπομπή «Konak» της τηλεόρασης SOT7 μίλησε για «τις προσπάθειες της Βουλγαρίας να αφομοιώσει τους Σλαβομακεδόνες στην Αλβανία».

Ο σλαβικής καταγωγής πληθυσμός στην Αλβανία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μια επιθετική πολιτική της Βουλγαρίας για την αφομοίωσή τους.

 «Αυτή η βουλγαρική πολιτική επί τόπου τα τελευταία χρόνια εφαρμόστηκε με τη σιωπή της Αλβανίας, σε πολλές περιπτώσεις και με τη βοήθειά της, προκειμένου η Αλβανία να μην παρεμποδιστεί από τη Βουλγαρία να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ», δήλωσε ο Στεργιόφσκι.

Libertas.mk, expres.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr