Το Παρίσι υποστηρίζει ότι έχει υπογραφεί συμφωνία για την πώληση φρεγατών στην Ελλάδα


Δεκέμβριος 11, 2021. Ελλάδα.

 Λιγότερο από τρεις μήνες μετά τον τορπιλισμό της συμφωνίας για τα μεγάλα υποβρύχια μεταξύ Γαλλίας και Αυστραλίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν να πουλήσουν φρεγάτες στην Ελλάδα, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Παρισιού και Αθήνας , αναφέρει το MIA.

Η συμφωνία για την πώληση τριών γαλλικών φρεγατών στην Ελλάδα «μόλις υπογράφηκε», ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων, αξιολογώντας ως άκυρη την ανταγωνιστική προσφορά που παρουσίασαν οι ΗΠΑ.

«Επειδή μιλήσαμε με τους Έλληνες, η αμερικανική προσφορά δεν είναι πλέον στο τραπέζι (..) Επιπλέον, υπογράψαμε τη συμφωνία με τους Έλληνες. Μονογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες», σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άναψε το πράσινο φως προχθές για ενδεχόμενη πώληση τεσσάρων φρεγατών στην Ελλάδα, μπαίνοντας σε ανταγωνισμό με το Παρίσι, το οποίο τον Σεπτέμβριο υπέγραψε προηγούμενη συμφωνία με την Αθήνα για τρεις φρεγάτες.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ έρχεται λιγότερο από τρεις μήνες αφότου η συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου τορπίλισε μια μεγάλη-γαλλική συμφωνία για το Αυστραλιανό Ναυτικό, πυροδοτώντας μια άνευ προηγουμένου διπλωματική κρίση μεταξύ Ουάσιγκτον και Παρισιού.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr