Λιβύη: Στην Τουρκία η Στρατιωτική Επιτροπή 5+5 παρουσίασε το σχέδιο αποχώρησης των μισθοφόρων


Δεκέμβριος 4, 2021. Ελλάδα.

 

Η Μικτή Λιβυκή Στρατιωτική Επιτροπή 5 + 5 (πέντε αξιωματούχοι από την κυβέρνηση της Τρίπολης, άλλοι τόσοι από τις αρχές της Βεγγάζης) παρουσίασε στην Τουρκία το σχέδιό της για απομάκρυνση μισθοφόρων από τη Λιβύη κατά τη διάρκεια των χθεσινών συναντήσεων στην Κωνσταντινούπολη, δημοσιεύει σήμερα το Agenzia Nova.

 Αυτό αναφέρεται σε δελτίο τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. 

Στο σημείωμα, το τουρκικό υπουργείο τόνισε ότι η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (Unsmil) πραγματοποίησε συνάντηση με τις τουρκικές αρχές στην Άγκυρα, κατόπιν αιτήματος της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή παρείχε πληροφορίες για τη δράση σχέδιο για την απόσυρση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή στη Γενεύη στις 8 Οκτωβρίου.

 Η Άγκυρα διευκρίνισε ότι τα μέρη συζήτησαν τα «πιθανά βήματα που πρέπει να ληφθούν για να επιτευχθεί ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στη Λιβύη».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr