«Το χάος στην Αλβανία το σκηνοθέτησαν εξτρεμιστές από την Πρίστινα»

Αλβανοί καίνε τη σερβική σημαία στα Τίρανα


Δεκέμβριος 21, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, λέει ότι «το χθεσινό χάος και η αγριότητα του στην Αλβανία» κατευθύνθηκαν απευθείας από εξτρεμιστές και πολιτικούς από την Πρίστινα», όπως σημειώνει το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

«Αυτό δείχνει ότι εκλεγμένος από τους Αλβανούς, Αλμπίν Κούρτι, δεν διστάζει να προκαλέσει βία όπως έκανε στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια»

 Ενώ ο πρόεδρος  Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι αφοσιωμένος στην περιφερειακή συνεργασία, την ειρήνη και τη σταθερότητα μέσω της πρωτοβουλίας Ανοιχτά Βαλκάνια, εξτρεμιστικές ομάδες προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον σταματήσουν σε αυτήν την πορεία.


 Είναι σαφές ότι ο Κούρτι και ο Χαραντινάι μιλούν μέσω του Σαλί Μπερίσα, αλλά ότι και η αντιπολίτευση στο Βελιγράδι, με επικεφαλής τους Τζίλας, Τάντιτς και Γέρεμιτς, προσβλέπει σε αυτό επίσης - πιστεύει ο Πέτκοβιτς.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εξτρεμιστές όχι μόνο πυρπόλησαν τη σερβική σημαία σήμερα, αλλά, πρόσθεσε, ήθελαν να βάλουν φωτιά στην περιοχή και να μετατρέψουν τα Δυτικά Βαλκάνια σε βαρέλια με μπαρούτι.

«Δεν θα το καταφέρουν, καθώς δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Πρόεδρο Βούτσιτς στα Τίρανα σήμερα, γιατί το όραμά του για τα Ανοιχτά Βαλκάνια και μια ευημερούσα περιοχή θα νικήσει όλους τους εξτρεμιστές και τους εχθρούς της ειρήνης και της σταθερότητας», λέει ο Πέτκοβιτς.

Προσθέτει ότι το Βελιγράδι, με όλη του τη δύναμη και την πολιτική του, θα συνεχίσει να είναι παράδειγμα και ενσάρκωση περιφερειακής συνεργασίας, ειρήνης και οικονομικής ευημερίας, αλλά και μια πρωτεύουσα όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και όπου σέβονται τις σημαίες άλλων χωρών.

novosti.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr