«Αγαπητή Ευρώπη, τα Δυτικά Βαλκάνια αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά, πού είσαι;»


Δεκέμβριος 21, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο αντιπρόεδρος της Σερβικής Λίστας, Ιγκόρ Σίμιτς, εκτίμησε ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να σιωπά η διεθνής κοινότητα για τα επεισόδια στα Τίρανα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία κατά της πρωτοβουλίας Ανοιχτά Βαλκάνια, την οποία διοργάνωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, κατά την άφιξη του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη συνάντηση της πρωτοβουλίας Συνεργασίας των Ανοιχτών Βαλκανίων. Πυρπολήθηκαν, μάλιστα πολλές σερβικές σημαίες.

Είναι απολύτως περίεργο που ο δημοκρατικός κόσμος, ειδικά οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι, σιωπούν, καθώς ριζοσπαστικά στοιχεία στα Βαλκάνια επιτίθενται στον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, Ράμα και Ζάεφ, ενώ προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα Βαλκάνια έξω από το παρελθόν και τη σύγκρουση. 

«Σεβαστή Ευρώπη, τα Βαλκάνια αποφάσισαν να φθάσουν, εκεί που (εσείς)  βρίσκεστε», έγραψε ο Σίμιτς, σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα.

b92.net, Tanjug

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr