Δηλώσεις Λαβρόφ για το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών στη Λιβύη



Δεκέμβριος 15, 2021. Ελλάδα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι Ten TV, σχολίασε το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών στη Λιβύη από τις 24 Δεκεμβρίου σε άλλη ημερομηνία.

«Η ημερομηνία έχει οριστεί - 24 Δεκεμβρίου. Ελπίζω ότι θα διατηρηθεί», Δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με την "Ρωσία Σήμερα".

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι προτεραιότητα για τη ρωσική πλευρά είναι «όχι η τυπική τήρηση  της ορισμένης προθεσμίας, αλλά η ουσιαστική υποστήριξη των εκλογών».

«Για να μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των ηγετικών πολιτικών δυνάμεων και τα αποτελέσματα να αναγνωρίζονται από όλους. Θα είμαι ειλικρινής και ανοιχτός ότι από αυτή την άποψη, ακόμη και αν υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση ή αναβολή, δεν βλέπω μεγάλο πρόβλημα σε αυτό», είπε ο Λαβρόφ.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης ότι το Ανώτατο Κρατικό Συμβούλιο της Λιβύης  πρότεινε την αναβολή των προεδρικών εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου για τον Φεβρουάριο.

russian.rt.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr