‘Η Σερβία είναι το εφαλτήριο της Ρωσίας στα Βαλκάνια’


Δεκέμβριος 15, 2021. Ελλάδα

Πρίστινα.

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι δήλωσε ότι «το Κοσσυφοπέδιο και η περιοχή μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια λόγω των αποσταθεροποιητικών τάσεων της Ρωσίας μέσω της Σερβίας», γράφει η σερβική “Alo!”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Οσμάνι χρησιμοποίησε την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος επισκέπτεται την Πρίστινα.

Η Οσμάνι ανέφερε ότι οι Αλβανοί από τη Βόρεια Μακεδονία αποτελούν μια σταθερή γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο την κοσοβάρικη «Reporteri».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη βούληση του Κοσσυφοπεδίου να αυξήσει τη συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων.

Τόνισε ότι αναμένει περαιτέρω υποστήριξη από τη Βόρεια Μακεδονία για την ενίσχυση της διεθνούς αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου.

Τόνισε ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με όλους τους διεθνείς εταίρους για να αποτρέψει «αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις».

Κατέληξε με την προτροπή η περιοχή να κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ειρήνη, κάτι που, όπως επεσήμανε, «δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν η επιρροή της Ρωσίας διεισδύσει μέσω του εφαλτηρίου της, της Σερβίας».

Alo.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr