Η αντιπροσωπεία της Λιβύης που επισκέφθηκε την Τουρκία δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των συναντήσεων


Δεκέμβριος 19, 2021. Ελλάδα.


Η Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων που επισκέφθηκε την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες και συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αρκετούς Τούρκους αξιωματούχους εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας τους λόγους της επίσκεψης.

Η Αντιπροσωπεία κατέστησε σαφές στη δήλωσή της ότι η επίσκεψη έγινε μετά από επίσημη πρόσκληση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, τονίζοντας ότι αυτή η επίσκεψη έχει ένα εξαιρετικό μήνυμα και το σημαντικότερο της χρονικής της περιόδου.

Η αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε ότι κατά την επίσκεψή της συζητήθηκαν πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και σχηματισμός της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας μεταξύ των δύο Συμβουλίων και των εργασιών για την ανακούφιση του πόνου των πολιτών.

Η αντιπροσωπεία διευκρίνισε ότι η ανακούφιση για τους πολίτες είναι η χαλάρωση των διαδικαστικών περιορισμών στη λιβυκή κοινότητα και στους φοιτητές στο τουρκικό κράτος.

Η αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι η επίσκεψη συνέβαλε στη διευκόλυνση των διαδικασιών για την απόκτηση βίζας και την παρακολούθηση των εγκεκριμένων γραφείων, ιδίως για τη διασφάλιση της μείωσης των τελών για τους πολίτες.

Δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να ανοίξει το πεδίο της λιβυκής αεροπορίας και των λιβυκών αεροπορικών εταιρειών χωρίς εξαίρεση μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου Μπενίνα και του διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Επεσήμανε ότι έδωσε έμφαση στο άνοιγμα απευθείας ναυτιλιακών και ναυτιλιακών γραμμών με τα εμπορικά λιμάνια Τομπρούκ και Βεγγάζης και την κοινή εργασία για την επαναλειτουργία του τουρκικού προξενείου στη Βεγγάζη.

Η αντιπροσωπεία ανέφερε ότι συμφωνήθηκε να εργαστεί από κοινού για την άρση των διαφόρων εμποδίων στην επιστροφή των Turkish Airlines στη Λιβύη και των εταιρειών γενικότερα για την ολοκλήρωση της υλοποίησης των προηγούμενων συμβάσεων τους.

Η αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων επιβεβαίωσε ότι συμφωνήθηκε να εφαρμοστούν ειδικές ρυθμίσεις και απαραίτητα μέτρα» για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο πλευρών.

Akhbar Libya 24
--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr