Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Αλβανία-Ισραήλ, σύντομα συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας


Δεκέμβριος  1, 2021. Ελλάδα.

 

Αλβανία και Ισραήλ θα υπογράψουν νέα συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκο Πελέσι, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ έγινε δεκτός σε επίσημη συνάντηση από τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Γκαντζ.

Ο Πελέσι  και ο Γκαντζ  συζήτησαν για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας.

Ο  Αλβανός Υπουργός έκανε μια γενική περιγραφή των στόχων που έχει να οικοδομήσει η χώρα και να φέρει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τις ικανότητες στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας, κατά το πρότυπο του Ισραήλ, ως μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Nga takimi me Ministrin e Mbrojtjes së Izraelit z. Benjamin Gantz - Vullnet i përbashkët që të nënshkruajmë së shpejti një marrëveshje bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes, për të çuar edhe më tej marrëdhëniet tona shumë të mira.
Εικόνα

Κατά τη συνάντηση, ο Πελέσι εξέφρασε την εκτίμησή του για το Ισραήλ ως πολύ σημαντικό εταίρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή ΜΕΝΑ (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), καθώς και για την εποικοδομητική πολιτική που ακολουθήθηκε στο Φόρουμ Μεσογειακού Διαλόγου.

 Όπως επισημαίνεται στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας ευχαρίστησε τον ομόλογό του Γκαντζ για την ιστορική απόφαση να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου από το κράτος του Ισραήλ, την οποία ακολούθησε η σύναψη διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα των σχετικών πρεσβειών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr