Αλβανία: «Να απαγορευτούν με νόμο οι ταινίες που εξυμνούν την κομμουνιστική δικτατορία»


Δεκέμβριος 1, 2021. Ελλάδα.

Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Ίνα Ζούπα πρότεινε σήμερα την απαγόρευση ταινιών και ντοκιμαντέρ που εξυμνούν την κομμουνιστική δικτατορία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα στην προσπάθειά του για την αποκομμουνισμό  της κοινωνίας και την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, όπως είπε η Ζούπα, ζητά την απαγόρευση της εξύμνησης της κομμουνιστικής δικτατορίας εκφράζοντας συγχρόνως ανησυχίες για ό, τι διδάσκεται σήμερα στα σχολεία κατά την περίοδο της δικτατορίας.


«Τα σχολικά βιβλία εξυμνούν ό,τι σχετίζεται με τον κομμουνισμό και υπάρχει μόνο μισή σελίδα βιβλίου για το τι έχουν υποστεί οι Αλβανοί κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Το θέμα των σχολικών βιβλίων, καθώς και το θέμα των ταινιών μεγάλου μήκους καθώς και οι τέχνες και ο πολιτισμός, είναι θέματα που μας ανήκουν ως επιτροπή και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. «Είναι στο χέρι μας, και στις δύο πλευρές της πολιτικής, να αποχωριστούμε μια για πάντα από εκείνη την περίοδο», είπε η Ζούπα που είναι και μέλος  της Επιτροπής για τα ΜΜΕ της χώρας.


Agjencia Telegrafike Shqiptare

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr