Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Η Ρωσία άρχισε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας


Δεκέμβριος 1, 2021. Ελλάδα.

Κίεβο.

Σε πανηγυρική εκδήλωση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Γιουνούς- Μπεκ Γιεβκούροφ, έδωσε εντολή για την έναρξη της στρατιωτικής άσκησης. 

Το ΓραφείοΤύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε 30 πεδία εκπαίδευσης στις περιοχές του Ροστόφ, του Αστραχάν και του Βόλγκογκραντ, στο Κουμπάν, στην επικράτεια της Σταυρούπολης, στην Κριμαία και στον Βόρειο Καύκασο. 

Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης ότι θα εμπλακούν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στον Νότιο Καύκασο. 

Εκτός από τους στρατιωτικούς στις μονάδες αεράμυνας, περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες από μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού άλλων στρατιωτικών περιοχών συμμετέχουν στις ασκήσεις.

Το ΓραφείοΤύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας
της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε την έναρξη της άσκησης

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, έδωσε συνέντευξη στους Military Times στις 21 Νοεμβρίου, στην οποία δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει τις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου 2022. Η επίθεση θα διεξαχθεί από το έδαφος της Λευκορωσίας, την Κριμαία και από τα ανατολικά.

Σύμφωνα με την ουκρανική ‘pravda’, στις 30 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να ανταποκριθεί στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ιδίως για να αντιταχθεί στην ένταξη της Ουκρανίας. Ζήτησε νομικές εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα προσκληθεί στο ΝΑΤΟ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr